Roope Hintz nousi harvalukuiseen kerhoon – myönsi tuskastumisen: "Mennyttä ei voi hallita”"

Roope Hintz hirmuisessa iskussa Dallasin voitossa Coloradosta – Miro Heiskanen latoi kaksi maalia 1:19
Maalikooste: Roope Hintz johti suomalaispelaajien tulitusta Dallasin ja Coloradon välisessä pudotuspeliottelussa.

Tehot 1+3 NHL:n toisen kierroksen pudotuspeliottelussa nakuttanut Roope Hintz nousi neljäntenä pelaajana harvalukuiseen playoff-kerhoon Dallas Starsin historiassa.

Hintz teki kotijoukkue Starsin 2–0-johtomaalin toisen erän alussa Colorado Avalanchea vastaan. Dallas johti peliä kahden erän jälkeen jo 4–0, mutta Avalanche nousi vielä maalin päähän. Ottelu päättyi lopulta Dallasin 5–3-voittoon.

– Heillä on hyvä joukkue tekemään comebackeja. Piti olla tarkkana sen kanssa ja pelata fiksusti, Hintz totesi medialle ottelun jälkeen.

Puolustaja Miro Heiskasen teki Dallasille kaksi maalia. Suomalaisista osuivat myös Coloradolle 1–4-kavennuksen tehnyt Joel Kiviranta ja Starsin voiton 5–3-lukemiin sinetöinyt Esa Lindell.

Hintzin tehot 1+3 nostivat suomalaishyökkääjän vasta neljäntenä Stars-pelaajana joukkoon, jonka pelaajat ovat onnistuneet enemmän kuin kerran neljän pisteen playoff-iltaan. Ensimmäisen kerran hän paukutti neljä pistettä (3+1) vuoden takaisten pudotuspelien avauskierroksella Minnesota Wildia vastaan. Hintzin lisäksi Minnesota North Starsina aiemmin tunnetunin Dallasin historiassa useampia neljän pisteen playoff-pelejä ovat esittäneet Bobby Smith kolmesti sekä Miro Heiskanen ja Dino Ciccarelli kahdesti.

Hintzin ruuti on ollut pudotuspeleissä märkää. Maali oli runkosarjassa 30 häkkiä iskeneelle suomalaiselle vasta pudotuspelien toinen, eikä syöttöpisteitäkään ollut kertynyt tilille lainkaan. Edelliset neljä ottelua Hintz oli pelannut kiikaritehoin 0+0.

Joukkuekaveri Lindelli paljasti aiemmin, että Hintz ottaa maalittomat putkensa toisinaan hiukan raskaasti.

– On se totta kai joskus vaikeaa, kun asiat eivät mene toiveidesi mukaan, mutta ei sitä voi alkaa miettiä liikaa, koska se menee nopeasti ohi. Täytyy vain sinnitellä ja etsiä keino (onnistua).

– En tiedä, tekikö se pelaamisesta helpompaa, mutta oli mukava saada maali ja auttaa joukkuetta sitä kautta. Mennyttä ei voi hallita, joten keskitytään tulevaan, Hintz tuumi.

Dallas tasoitti voitolla ottelusarjan 1–1:een. Seuraavat kaksi peliä pelataan Coloradon kotikaukalossa Denverissä.

Lue myös:

    Uusimmat