Roope Salmiselta tiedusteltiin suorassa lähetyksessä onko uran aikana "noussut hattuun" – töksäytti yllättävän vastauksen: "Miksi sä kysyt"

Roope Salmisen tärkeimmät opit muiden elämäntarinoiden kuuntelemisesta 9:27
Katso videolta Roope Salmisen haastattelu Huomenta Suomessa kokonaisuudessaan

Roope Salminen pohti suhdettaan julkisuuteen Huomenta Suomessa.

Juontaja-muusikko-näyttelijä Roope Salminen  vieraili Huomenta Suomessa  sunnuntaina 5. toukokuuta keskustelemassa muun muassa elämästään julkisuuden valokeilassa. 

Haastattelussa juontajat Joanna Kuvaja sekä Toni Immonen tiedustelivat Salmiselta, onko julkisuus joskus koetellut häntä elämän aikana. Salminen vastasi kokevansa, että julkisuus olisi tuonut hänen elämäänsä ainoastaan hyviä asioita. 

– Totta kai julkisuuden mukana tulee myös erilaista vastuunkantoa vaikka omasta toiminnasta, mutta se ei tule kellekään yllätyksenä, Salminen pohti jatkaen, kuinka julkkiksia tulee aina olemaan, ja julkisuudessa olevat ihmiset ovat myös valinneet julkisuudessa olemisen. 

– Mielestäni on ihan ilmiselvää, ettei musta puhuttuisi niin paljon tai etten herättäisi niin paljon tunteita, jollen itse änkisi esimerkiksi tällaisiin ohjelmiin näyttämään naamaani, joten se on ihan oma valintani. Tuntuisi todella omituiselta sanoa, että julkisuus on tuonut elämääni jotain pahaa. 

Salminen kertoi esimerkkinä julkisuuden tuoneen hänen elämäänsä muun muassa mukavan ammatin ja olevansa siitä hyvin kiitollinen. Hänellä ei ole sanojensa mukaan julkisuudesta "mitään pahaa sanottavaa". 

Juontaja Toni Immonen kysyi haastattelussa myös sitä, kokeeko Salminen, että hänellä olisi jossain vaiheessa uraansa "noussut hattuun" hyvän palautteen myötä. 

– Miksi sä kysyt, kysyisitkö Paula Vesalalta  tuon saman kysymyksen? Salminen kuittasi ensin ja nauroi perään. 

– Ei, ei, totta kai on noussut hattuun, kyllähän kaikki tietävät, jotka ovat uraani ja elämääni seuranneet. Kaikki tietää sen, Salminen myönsi. 

Keskustelu jatkui pohdinnalla siitä, voiko "kusipäisyydestä toipua", ja missä ajassa se voisi olla mahdollista. Immonen tiedusteli Salmiselta, kuinka tämä toipui siitä. 

– Tuo sisältää ensinnäkin oletuksen, että olen toipunut. Varmasti moni on sitä mieltä, että en ole toipunut vieläkään, Salminen nauroi. 

Perään Salminen esitteli juontajakaksikolle, mikä häntä on kuitenkin kertomansa mukaan asiassa auttanut: vanha Nokian puhelin, jossa ei ole nettiä ja jolla ei pysty käyttämään sosiaalista mediaa. 

– Mulla on kakkospuhelin, uskokaa tai älkää, tämä ei ole pettämistä varten, Salminen pohjusti. 

– Hankin tällaisen "tyhmäpuhelimen", joka tarkoittaa sitä, että en tiedä enää, mitä mieltä ihmiset ovat musta, en avaa iPhoneani, en somea. 

Immonen tarkasteli puhelinta tarkemmin ja ihmetteli sen todella olevan aito, vanha nokialainen vuosikymmenten takaa. 

– Vau, en tiennyt, että noita on olemassa vielä, Kuvaja hämmästeli.

Salminen kertoi käyvänsä nykyään Instagramissa enää lukemassa palautteet, joita hänen podcastistaan Kolme käännekohtaa on tullut. Muuten Salminen ei ole enää liiemmin kiinnostunut siitä, mitä hänen tekemisistään keskustellaan sosiaalisessa mediassa. 

– Jos joku kehuu mua, niin tosi kiva, en siitä tiedä, mutta jos joku haukkuu, niin okei, voi paremmin, enkä mä siitäkään tiedä. 

Roope Salminen on urallaan juontanut muun muassa ohjelmia Putous, Myyrä, Tietäjät tietää sekä Enbuske, Veitola & Salminen. Hänet tuomittiin syksyllä 2020 sakkorangaistukseen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Yllä olevalla videolla Roope Salminen kertoo suhteestaan julkisuuteen. Alla Salminen kertoo Kolme käännekohtaa -podcastinsa tekemisestä.

Voiko hoksottimia nopeuttaa harjoittelemalla, Roope Salminen? 9:42

Lue myös:

    Uusimmat