"Masentavaa, Suomi" – ruotsalaistoimittaja haukkui Tapparan mestaruusjuhlien perinteen pystyyn

Kanada-malja ei kestänyt kauaa ehjänä – osia irti jo ennen iltayhdeksää 0:17
Kanada-malja ei kestänyt kauaa ehjänä viime sunnuntaina – osia irti jo ennen iltayhdeksää

Tapparan Suomen mestaruuteen valmentanut Rikard Grönborg laitettiin perinteiden mukaisesti vaatteet päällä suihkuun taiston tauottua. Ruotsalaistoimittajan mielestä episodi oli masentavaa katsottavaa.

Tapparaan täksi kaudeksi värvätty ruotsalaisvalmentaja Grönborg nappasi SM-kultaa heti debyyttikaudellaan Suomessa. 

Tre Kronorissa MM-kultaa voittaneen käskijän otteita SM-liigan osalta on seurattu myös länsinaapurissa. Suurennuslasin alle päätyivät myös viime sunnuntaina käynnistyneet mestaruusjuhlat.

Aftonbladetin toimittaja Marcus Leifby kuvaili kommentissaan Grönborgin suihkuhetkeä tylyin sanoin. Kommentti on otsikoitu raflaavasti: "Masentavaa, Suomi".

Leifbyn mielestä hetkestä puuttui tarvittava rosoisuus.

– Grönborgin nähtiin astelevan suihkutilaan, jonka seinät olivat laatoitetut ja joka oli upouusi. Tila oli puhdas ja siisti. Yksi pelaaja vilahti, ja näytti siltä, että hän johdatteli valmentajansa varovaisesti suihkuun. 

– Tilanne oli masentavaa katsottavaa ilman spontaaniutta, ilkikurisuutta ja aitoa iloa. Tuntui siltä, kuin joku sisältövastaava olisi tajunnut, että valmentaja pitää suihkuttaa, ja se pitäisi kuvata, koska sisältöä tarvitaan, sisältöä, jota ihmiset haluavat. 

Jos upotus tilanteesta ei näy alla, katso se tästä linkistä.

Suomalaiset saavat Leifbyltä kritiikkiä laajemminkin.

– Suomalaiset ovat hyviä monessa asiassa, he ovat kuulemma maailman onnellisin kansa, mutta spontaaniudessa he eivät tule koskaan pääsemään huipulle. 

Tappara voitti viime sunnuntaina kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Grönborgille mestaruus on ensimmäinen seurajoukkueen peräsimessä. Ruotsalainen jatkaa Tapparassa kevääseen 2026.

Rikard Grönborgille meinasi käydä hassusti uniikilla hetkellä: "Oli hetken aikaa hukassa" 1:15
Rikard Grönborgille meinasi käydä hassusti uniikilla hetkellä: "Oli hetken aikaa hukassa"

Lue myös:

    Uusimmat