Saksa ja Slovakia mättivät maaleja MM-avauksessa – Leijonien lohkossa vahva esitys

Jääkiekon MM-kisat pyörähtivät käyntiin kahdella alkuillan ottelulla. Saksa kellisti Slovakian Ostravassa 6–4. Leijonien lohkossa Prahassa Sveitsi nitisti Norjan 5–2.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Tanska ma 20.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Slovakian ja Saksan ottelun avauserä oli maaliton. Toisessa erässä alkoi tapahtua. Saksa ponkaisi Dominik Kahunin ja Jonas Müllerin ylivoimamaaleilla 2–0-johtoon ottelun puolivälin tuntumassa.

Slovakia kuittasi äkkiä. Marek Hrivik kavensi ensin 1–2:een ja hetkeä myöhemmin Washington Capitalsin Martin Fehervary tasoitti ottelun, kun pelikello näytti 38:09.

Keskimmäinen erä sai vielä viidennenkin maalinsa. Saksa siirtyi taukojohtoon Lukas Kälblen osumalla ajassa 39:31.

Marc Michaelis vei Saksan kahden maalin karkumatkalle kolmannen erän alussa. Slovakia löi kavennusmaalin hetkeä myöhemmin, mutta osuma hylättiin sääntöjen vastaisena.

Kuusi minuuttia ennen kolmannen periodin päätöstä Slovakia sai kiekon hyväksytysti verkkoon ja kavensi lukemat 3–4:ään. Libor Hudacekin osuman syötti NHL:n vuoden 2022 ykkösvaraus Juraj Slafkovsky, joka keräsi toisenkin syöttöpisteen.

Juuri kun Slovakia pääsi käynnistelemään rytmejään ja sai kirinsä käyntiin, Saksa kuittasi jälleen. Slovakialaispuolustus nukahti pahasti oman pään aloituksen jälkeen ja Leo Pföderi sai lakaista kiekon täysin tyhjään verkkoon.

Saksan Tobias Eder viimeisteli 6–3 tyhjään maaliin. VIelä 15 sekuntia ennen loppua Slovakian Matus Sukel nakkasi loppulukemiksi 6–4.

Sveitsi kellisti Norjan

Leijonien kanssa samassa lohkossa pelaava Sveitsi hoiteli Norjan ilman suurempia ongelmia maalein 5–2.

NHL-tähti Nino Niederreiter keräsi tehopisteet 1+1.  Norjan maalia vartioinut Jonas Arntzen joutui torjumaan 35 kertaa. Sveitsin tolppien välissä Leonardo Genoni selvisi 13 torjunnalla.

MM-kisojen avauspäivä huipentuu Prahassa Leijonien ja isäntämaa Tshekin vääntöön. Ottelu alkaa klo 21.20. Ostravassa Ruotsi ja Yhdysvallat kohtaavat toisensa samaan aikaan.