SM-liigapomo myöntää: Seurojen välillä eripuraa kuumasta aiheesta – "Voidaan joutua tekemään tarkistus"

Onko pudotuspelipaikan arvo kohdallaan Liigan uudistuksen jälkeen? Heikki Hiltunen vastaa 0:45
Onko pudotuspelipaikan arvo kohdallaan Liigan uudistuksen jälkeen? Heikki Hiltunen vastaa

Jääkiekon SM-liiga tiedotti järisyttävistä pudotuspelimuutoksista. Myös runkosarjan sisäinen lohkojako uudistuu, sillä Kiekko-Espoo hyppää mukaan uutena joukkueena. Liigan puheenjohtajan Heikki Hiltusen mukaan kaikki seurat eivät ole tyytyväisiä ottelujakoon.

SM-liigajoukkueet on jaettu ensi kaudella neljään lohkoon. Aiemmin lohkoja oli viisi. Alla olevassa lohkojaossa vierekkäiset joukkueet kohtaavat toisensa kuudesti runkosarjassa. Päällekkäin asetetut joukkueet pelaavat vain kaksi kertaa vastakkain. Muita joukkueita vastaan kaikki SM-liigajoukkueet pelaavat neljästi. Näin runkosarjaotteluita kertyy entiseen tapaan 60. 

Uusi lohkojako:

HIFKKärpät
SportTPS
LukkoÄssät
KalPaJYP
IlvesTappara
SaiPaKooKoo
PelicansHPK
K-EspooJukurit

Esimerkiksi Lukko pelaa siis kuudesti Ässiä vastaan ja vain kahdesti Kalpaa vastaan. 

Odotettu kuuden ottelun otanta Liigaan nousevan Kiekko-Espoon ja paikallisvastustaja HIFK:n välillä ei tässä lohkojaossa nyt toteudu. HIFK pelaa kuusi ottelua aiemmilta vuosilta totutusti Kärppiä vastaan. Tulokas-Espoolle kertyy puoli tusinaa peliä Mikkelin Jukureita vastaan.

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen myöntää, ettei otteluparien painotus miellyttänyt kaikkia SM-liigaseuroja, vaikka yhteinen sävel löytyikin. Hiltunen on myös Vaasan Sportin puheenjohtaja. 

– Tiedän, että siellä on seuroja, jotka olisivat toivoneet toisenlaista (ratkaisua). Jos pistäisin Sport-hatun päähän, niin Sport–Kärpät maakuntaparina voisi olla yhtä lailla. Jos kysyt, oliko 16 seuraa tyytyväisiä, niin ei. 

– Tässä on käyty eri lohkomalleja läpi. Jokainen ottelumuutos vaikuttaa talouteen. Näistä on löydetty sellainen kompromissi, jolla voidaan nyt mennä. Jos olisi aloitettu ihan puhtaalta pöydältä, niin ne muutokset olisivat saattaneet olla niin isoja, että se olisi vaikuttanut merkittävästi osakkaiden kassavirtoihin ja tulevaisuuteen. 

Hiltunenkin on sillä kannalla, että pääkaupunkiseudun kuuden ottelun taistelupari olisi ollut luontainen vaihtoehto. Nyt HIFK ja Kiekko-Espoo pelaavat siis neljästi vastakkain runkosarjassa. 

– Jos katsoo ihan puhtaalta pöydältä, niin luonnollista olisi HIFK ja Kiekko-Espoo. Nämä on haastavia. Senkin takia nyt katsotaan ensi kausi, sitten voidaan joutua tekemään tarkistus.

SM-liiga tiedotti samassa yhteydessä, että pudotuspelisysteemi menee kokonaan uuteen uskoon. Jatkossa playoffeihin pääsee 12 joukkuetta. Vain runkosarjan neljä ensimmäistä varmistavat suoran puolivälieräpaikan. Perussarjan kaksi viimeistä joukkuetta pelaavat playout-sarjan, jonka häviäjä ottelee liigakarsinnassa Mestiksen voittajaa vastaan. 

 

Lue myös:

    Uusimmat