Halpaa olutta ja saunamaiset olosuhteet – tätä Leijonat-fanit voivat odottaa Prahassa

Jääkiekon MM-kisat käyntiin - Suomi saa vastaansa isäntämaa Tshekin 6:48
Jääkiekon MM-kisat käyntiin: Suomi saa vastaansa isäntämaa Tshekin – Sami Kapanen ennakoi.

Jääkiekon kevään MM-kisat käynnistyvät tänään perjantaina Tshekin Prahassa ja Ostravassa. Leijonat pelaa ensimmäisenä mainitussa eli Tshekin pääkaupungissa Prahassa. MTV Urheilu listaa nyt huomioita kisapaikkakunnalle saapuvaa vierailijaa varten.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Tanska ma 20.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Hieman yli kaksiviikkoinen rupeama käynnistyy tänään perjantaina, kun jääkiekon kevään MM-kisat lähtevät liikkeelle. Leijonat pelaa oman avausottelunsa tänään illalla, kun vastassa on turnauksen isäntämaa Tshekki. Ottelu alkaa paikallista aikaa kello 20.20 eli Suomen aikaan kello 21.20.

Leijonien alkulohkon ottelut mitellään Tshekin pääkaupungissa Prahassa, missä pelataan myös kaksi puolivälieräottelua ja kisojen mitalipelit. Prahassa pelipaikkana toimii vuonna 2004 valmistunut 02 Arena, jonka virallinen yleisökapasiteetti jääkiekko-otteluissa on 17 360 katsojaa. MM-kisoissa, kaikkine erikoisjärjestelyineen, lukema on hieman pienempi.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Areenan erikoispiirre on se, että se lämpenee hyvin herkästi. 02 Areenalla on ollut kuuma jo kisoja edeltävinä päivinä ilman, että paikalla on ollut edes yleisöä. Tätä kautta paikalle saapuvien kannattaa varautua siihen, että esimerkiksi perjantain Tshekki–Suomi-ottelussa olosuhteet voivat olla varsin saunamaiset.

Prahan keskustasta katsottuna 02 Areena sijaitsee kaupungin itäisessä osassa. Keskustasta hallille pääsee kätevästi muun muassa metrolla. Lähin pysäkki eli Ceskomoravska on aivan hallin vieressä. Aikaa siirtymiseen kuluu noin vartti.

Tshekissä kisaturisteja hemmotellaan sekä hyvällä säällä että Suomeen nähden halvalla hintatasolla. Prahaan on ennustettu sekä avausviikonlopulle että seuraavalle viikolle noin 20 asteen lämpötiloja. Parina päivänä (ma ja ti) lämpötila kohoaa 24 asteen tuntumaan.

Aikuiselle kiekkokannattajalle yksi mielenkiinnon kohde on oluen hinta hallissa ja kaupungissa. Vielä kisojen alla 02 Areenan käytävillä näkyi valotauluja, joissa pivon eli oluen hinnaksi ilmoitettiin 90 Tshekin kruunua, mikä tarkoittaa nykykurssilla 3,6 euroa. Alkoholitonta olutta oli tarjolla 80 Tshekin kruunun hintaa eli 3,2 eurolla.

Hallin lähellä sijaitsevassa ravintolassa paikallinen laatuolut eli Pilsner Urquell maksoi kisojen alla 69 Tshekin kruunua (0,5L) eli vajaat 2,8 euroa.

Prahan keskustassa hintataso vaihtelee huomattavasti sen mukaan, että osuuko pahimpaan turistirysään vai sijoittaako itsensä niin sanotusti hieman paremmille pelipaikoille. Aivan ytimessä eli vanhan kaupungin torin äärellä mainittu Urquell maksoi jopa 149 Tshekin kruunua eli huikan alle 6 euroa.

Jos torin laidalta siirtyi vähän kauemmaksi vanhan kaupungin alueella, tuoppi saattoi maksaa varsin laadukkaassa ravintolassa 65 Tshekin kruunua eli 2,6 euroa.

Ruuan suhteen Tshekin hintataso on Suomeen nähden halvempi. Prahan keskustan ravintolassa pääruuan hinta pysyy herkästi kymmenen euron tuntumassa.

Intohimoisille Leijonat-faneille paikan päälle on pystytetty Sisuklubi, joka löytyy Prahan vanhan kaupungin läheisyydestä, Vltava-joen saarelta.

Lue myös:

    Uusimmat