Toto Wolffilta hämmentävä ulostulo – joko Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksellä tai sitten joku on valehdellut jollekin

Mercedekseltä odotetaan kuumeisesti uutisia ensi kauden toisesta kuljettajastaan. Ennen sitä spekulaatiot käyvät, jos mahdollista, vielä entistäkin kuumempina.

Tämänhetkisten tietojen valossa Mercedeksen odotetaan vahvistavan Lewis Hamiltonin ensi kauden tallikaverin nimen syyskuun aikana. Spekulaatioissa vahvimmilla on George Russell, jonka uskotaan korvaavan Valtteri Bottaksen tämän kauden päätteeksi. Monet uskovat, että päätös asiassa on jo tehty.

Bottas ja Russell istutettiin torstaina Belgiassa vierekkäisiin tuoleihin FIAn lehdistötilaisuudessa, mutta molemmat olivat vähäsanaisia tilanteestaan. Tämän vuoksi mediassa onkin tartuttu siihen, mitä Bottas ja Russell eivät sanoneet, eikä siihen, mitä he sanoivat.

– Molemmilla oli mahdollisuus sanoa, että mitään ei ole vielä päätetty, ja kumpikaan ei sanonut niin, Sky Sportsin selostaja David Croft tiivistää videolla, jossa hän spekuloi Mercedeksen kuljettajatilannetta yhdessä Paul di RestanMartin Brundlen ja Karun Chandhokin kanssa.

Niin kauan kuin virallista tiedotetta ei ole, kaikki on kuitenkin vain spekulaatiota, johon tietävät vastauksen ainoastaan asianosaiset itse. Mercedeksen tallipäällikköä Toto Wolffia aiheella on kiusattu jo pitkään, mutta itävaltalainen on tyytynyt kommentoimaan varsin ympäripyöreästi.

Belgiassa Wolff kuitenkin paljasti, että Hamiltonilla on tallin kanssa sama näkemys siitä, kenet Mercedeksen pitäisi palkata toiseksi kuljettajakseen.

– Lewis on erittäin tärkeä osa tallia. Hän ei ole pelkkä kuljettaja. Kuljettajat ovat kuin urakoitsijoita; he tulevat ja lähtevät sitten ehkä toisen mahdollisuuden perään. Lewisin kanssa tämä taitaa olla yhdeksäs vuotemme yhdessä.  Hän on uskomattoman tärkeä meille, Wolff sanoi Sky Sportsille Racingnews365-sivuston mukaan.

– Hän on siis keskusteluissa mukana. Meillä on toisinaan aivoriihi miettiessämme, mikä on tallille parhaaksi. Tiedämme, mikä hänelle on hyväksi kuljettajana, mutta hän myös ottaa kuljettajahatun pois päästään ja näkee tallin näkökulman. Olemme keskustelleet läpi kesän, ja meillä on sama mielipide.

Wolffin lausunto on sikäli mielenkiintoinen, että julkisuudessa Hamilton on useaan otteeseen toistellut tyytyväisyyttään Bottakseen. Ja entistäkin hämmentävämmäksi Wolffin lausunnon tekee se, mitä Bottas kertoi juuri viime viikolla MTV Urheilulle.

Bottaksen mukaan Hamilton on sanonut hänelle henkilökohtaisesti haluavansa jatkaa tallikavereina.

– Lewis on ihan suoraan sanonut mulle, että "haluaisin, että olet mun tallikaveri, me pystymme yhdessä tekemään hyvin duunia".

Tilanne näyttäisi siis näiden lausuntojen pohjalta olevan se, että joko Mercedes on jatkamassa yhteistyötä Bottaksen kanssa tai sitten joku valehtelee jollekin.

Lue myös:

    Uusimmat