Trump kertoo varmistaneensa miljardisijoituksen omalle sosiaalisen median palvelulleen – Truth Socialin betaversion julkaisu ei toteutunut

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump kertoi lauantaina, että sijoittajajoukko aikoo sijoittaa peräti miljardi dollaria eli noin 884 miljoonaa euroa Trump Media & Technology Group (TMTG) -yhtiön kaavailemaan Truth Social -palveluun. Asiasta uutisoivat muun muassa BBC ja Financial Times

Donald Trump sai lähtöpassit useilta sosiaalisen median alustoilta, muun muassa Twitteristä ja Facebookista, Yhdysvaltojen kongressivaltauksen jälkimainingeissa. 

Trumpin kannattajat valtasivat rakennuksen mielenosoituksen yhteydessä loppiaisena 6. tammikuuta 2021. Kaoottisessa tapahtumassa menehtyi viisi ihmistä ja yli sata loukkaantui.

Trumpin on katsottu lietsoneen kannattajiaan mellakkaan. Entisellä presidentillä ei edelleenkään ole virallisia tilejä Twitterissä tai Facebookissa.

Entinen presidentti kertoi viime lokakuussa perustavansa uuden sosiaalisen median palvelun, jossa hänen mukaansa saisi keskustella avoimesti ilman poliittiseen ideologiaan perustuvaa syrjintää.

Trumpin taustayhtiö kertoi lauantaina, että monipuoliselta joukolta institutionaalisia sijoittajia, olisi kerätty nyt miljardisijoitus. Mediatietojen mukaan sosiaalisen median yritys arvotettaisiin tällä hetkellä yli 3,5 miljardin euron suuruiseksi.

– Miljardisijoitus lähettää tärkeän viestin teknologian suuryrityksille, sensuurin ja poliittisen syrjinnän on loputtava, Trumpin raportoidaan kommentoineen.

– Kun taseemme paranee, TMTG pystyy taistelemaan paremmin suuryritysten tyranniaa vastaan, Trump lisäsi.

Betaversion julkaisu ei toteutunut

Reutersin mukaan  Wall Streetin sijoittajat eivät ole hypänneet sankoin joukoin Trumpin uuden hankkeen kyytiin.

Tästä huolimatta ex-presidentti on saanut taustalleen useita sijoitusrahastoja, perheyhtiötä sekä yksityisiä suursijoittajia.

Ennen sometilien sulkemista Trumpilla oli Twitterissä 89 miljoonaa, Faebookissa 33 miljoonaa ja kuvapalvelu Instagramissa yli 24 miljoonaa seuraajaa.

Truth Socialin piti alkuperäisen suunnitelman mukaan julkaista palvelusta kutsuperusteinen beta-versio marraskuussa.

Joulukuun 5:nteen päivään mennessä alustan kotisivuilla on kuitenkin edelleen vain mahdollisuus kirjautua jonotuslistalle.

Lue myös:

    Uusimmat