Universal Music Group ja TikTok sopuun – musiikkijätin artistit soivat pian taas sovelluksessa

Universalin artistien musiikki palaa pian TikTokiin.

Universal Music Group -levy-yhtiö ja TikTok-somepalvelu ovat päässeet sopuun ja solmineet uuden lisenssisopimuksen kuukausia kestäneen kiistansa jälkeen, kertoo Reuters. Sopimuksen myötä Universalin artistien musiikki palaa TikTokiin.

Universal Music veti miljoonia kappaleita pois TikTok-palvelun käytöstä alkuvuonna, kun heidän lisenssisopimuksensa päättyi 31. tammikuuta, eivätkä musiikkijätti ja somepalvelu päässeet sopuun artisteille maksettaviin korvauksiin, tekoälyyn ja turvallisuuteen liittyvistä seikoista.

Syytöksiä puolin ja toisin

Universal esitti tuolloin syytöksiä, joiden mukaan TikTok olisi toiminut "kiusaajan" tavoin. Universalin mukaan somejätti haluaisi maksaa musiikin käytöstä murto-osan verrattuna siihen, mitä muut sosiaalisen median palvelut maksavat Universalin musiikkitarjonnan käytöstä.

TikTok vastasi tilanteen olevan harmillinen ja syytti puolestaan Universal Musicia paikkansapitämättömistä väitteistä. 

Universalin ja TikTokin julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että yritykset pyrkivät palauttamaan Universalin omistaman musiikin nopeasti TikTokiin. 

Universal hallinnoi noin kolmasosaa koko maailman musiikkituotannosta. 

Sen artisteja ovat muun muassa Taylor Swift, The Weeknd, Drake, Billie Eilish, Olivia Rodrigo sekä Adele. Suomessa Universalin kiinnittämiä artisteja ovat muun muassa Bess, Arppa, Kuumaa, Jannika B,  Isac Elliot, Olavi Uusivirta sekä Robin Packalen.

TikTokista on tullut viime vuosien aikana merkittävä kanava musiikkiteollisuudelle. TikTokin omistaa kiinalainen ByteDance-yritys. 

Lue myös:

    Uusimmat