Vallilan taksiturma syyteharkintaan: kahta autoilijaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Animaatio näyttää: Näin Vallilan taksionnettomuus tapahtui 0:43
VIDO: Näin Vallilan taksionnettomuus tapahtui

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan Helsingin Vallilassa viime joulukuussa sattuneesta taksionnettomuudesta. Kahta miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä vammantuottamuksesta.

Kolme ihmistä loukkaantui varhain joulupäivänä, kun taksi syöksyi useita metrejä kaiteen läpi alas kadulle. Taksinkuljettaja ja taksin kaksi matkustajaa joutuivat sairaalaan. 

Tuoreeltaan onnettomuuden syy ei ollut selvillä, mutta valvontakameratallenteiden perusteella voitiin selvittää, että onnettomuuteen oli osallisena myös toinen auto. Onnettomuus sattui, kun Lemuntietä alas ajanut taksi joutui tekemään nopean väistöliikkeen kohdatessaan vastaantulevien kaistalle pysähtyneen auton.

Esitutkinnan perusteella sekä lähes 50-vuotiasta taksinkuljettajaa että noin 30-vuotiasta toisen auton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä vammantuottamuksesta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Korkalaisen mukaan molemmat epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Loukkaantunutta kuljettajaa on kuultu tutkinnan aikana, mutta poliisin mukaan hänellä ei ole ollut kovin paljon muistikuvia tapahtuneesta.

Asia on nyt siirretty syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat