Verottajalta kriittinen muistutus 1,5 miljoonalle suomalaiselle

Sähkön hintapiikit voi vähentää verotuksessa – mitä muuta kannattaa muistaa? 9:22
Sähkön hintapiikit voi vähentää verotuksessa – mitä muuta kannattaa muistaa?

OmaVeroon ei pidä mennä linkkien kautta, sillä huijarit vaanivat.

Suomessa noin 1,5 miljoonan palkan- ja eläkkeensaajan pitäisi tarkistaa veroilmoituksensa viimeistään tänään, Verohallinto muistuttaa tiedotteessaan.

Lisäksi noin kahdella miljoonalla kiinteistönomistajalla on tänään viimeinen päivä tehdä korjauksia ja täydennyksiä kiinteistöverotuspäätökseensä.

Jos esitäytetyltä veroilmoitukselta puuttuu tuloja tai vähennyksiä, ne pitää ilmoittaa viimeistään verovelvollisen omana määräpäivänä. Oman määräpäivänsä näkee Omavero-palvelusta ja esitäytetystä veroilmoituksesta. Palkan-, etuuden- ja eläkkeensaajilla veroilmoittamisen määräpäiviä on toukokuussa kolme, 7.5., 14.5. ja 21.5.

Esitäytetyltä veroilmoitukselta tulee tarkistaa, että sille merkityt tiedot ovat oikein. Jos tiedot ovat oikein, ei tarvitse tehdä mitään.

Jos esitäytetyltä puuttuu tuloja tai vähennyksiä, ne pitää ilmoittaa viimeistään omana määräpäivänä. Kaikki tulot eivät automaattisesti näy veroilmoituksella, vaan osa täytyy itse täydentää. Tällaisia tuloja ovat esimerkiksi vuokratulot ja virtuaalivaluuttatulot.

Verohallinto kehottaa tekemään täydennykset ja korjaukset OmaVerossa.

Verohallinto muistuttaa, että ihmisiltä yritetään nykyisin kalastella henkilö- ja pankkitunnuksia erilaisten huijausviestien ja -sivustojen avulla. Niinpä myöskään OmaVeroon ei kannata mennä linkkien kautta, vaan kirjoittamalla palvelun osoite www.vero.fi/omavero suoraan selaimen osoiteriville.

OmaVeron osoitteen voi myös tallentaa selaimen kirjanmerkkeihin tai suosikkeihin.

Lue myös:

    Uusimmat