Vornanen ei eroa eduskunnasta, perustaa oman ryhmän – perustelee myös vaikenemistaan

Perussuomalaisista erotettu Timo Vornanen ei aio erota kansanedustajan tehtävästään rikosepäilystään huolimatta. Sen sijaan Vornanen perustaa oman eduskuntaryhmän.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä päätti erottaa kansanedustaja Timo Vornasen ryhmästä luottamuspulan vuoksi. Eduskuntaryhmä päätti asiasta kokouksessaan iltapäivällä.

Vornanen kertoo aikovansa jatkaa kansanedustajana ja perustavansa oman eduskuntaryhmän. Hänen eroamiselleen tai erottamiselleen kansanedustaja ei näe perusteluja. 

– Tapaukseen liittyvien esitutkintatoimien ollessa pahasti keskeneräiset ja lainvoimaisen tuomioistuimen päätöksen puuttuessa katson, että eduskunnasta eroamiselleni tai erottamiselle ei ole olemassa juridisia perusteita. 

Vornanen sanoo aikovansa pyytää itse eroa, jos perusteet tuomioistuimen lainvoimaisen päätöksen jälkeen ilmenevät.

Perustelee vaikenemistaan

Tiedotteessaan Vornanen myös esittää anteeksipyyntönsä.

Äänestäjiltäni haluan pyytää mitä nöyrimmin anteeksi heille aiheuttamaani mielipahaa ja tämän tilanteen luomaa epätietoisuutta, Vornanen kirjoittaa. 

– Haluan esittää vilpittömän anteeksipyyntöni perussuomalaiselle puolueelle, kansanedustajille, sekä koko kansanedustajalaitokselle.

Vornanen perustelee vaikenemistaan keskeneräisellä esitutkinnalla. 

– Tiedottamiseni linjan peruste on minusta riippumaton Force Majeure -syy, johon en voi vaikuttaa. Pyydän tässä asiassa ymmärrystänne, Vornanen muotoilee tiedotteessaan. 

Lue myös:

    Uusimmat