Yleisön buuaukset Israelin euroviisuesitykselle eivät juuri kuuluneet televisiossa – näin Ruotsin yleisradio kommentoi

Tuhannet ihmiset kokoontuivat Malmössa Stoppa Israel -mielenosoitukseen – "Rauhallista ja äänekästä menoa" 2:53
Tuhannet ihmiset kokoontuivat Stoppa Israel -mielenosoitukseen Malmössa 9. toukokuuta.

Israel pääsi Euroviisujen toisesta semifinaalista jatkoon. Maan edustaja Eden Golan sai Malmö Arenalla yleisöltä vaihtelevia reaktioita. 

Israel eteni 9. toukokuuta Euroviisujen toisessa semifinaalissa finaaliin, joka käydään 11. toukokuuta. 

Semifinaalit ja finaali järjestetään Malmö Arenalla, missä Israelin edustaja Eden Golan sai ristiriitaisia reaktiota noustessaan semifinaalissa lavalle esittämään kappaleensa Hurricane. Arenalla kuultiin sekä äänekkäitä hurrauksia että buuauksia, mutta useat katsojat reagoivat siihen, että buuauksia ei kuulunut tv-lähetyksessä.

Yleisöstä on jaettu X-palveluun videoita, joissa yleisön buuaus kuuluu. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Areenan ääni on aina erilainen kokemus kuin tv-katsojalle,  SVT:n vastaava tuottaja Ebba Adielsson kertoi Expressenille.

Aiemmin torstaina Adielsson selitti, että SVT:llä on ”äänimatto”, jota voi käyttää lähetyksessä.

– Aivan kuten kaikissa suurissa televisiotuotannoissa, joissa on yleisöä, työskentelemme lähetysäänen kanssa tasoittaaksemme äänitasot tv-yleisöä varten. Kyse on puhtaasti siitä, että saamme mahdollisimman tasapainoisen äänen katsojille, emmekä sensuroi yleisön ääntä areenalla. Sama periaate pätee kaikkiin kilpaileviin teoksiin, myös avajaisiin ja välinumeroihin, Adielsson kertoi aiemmin. 

Euroviisujen Suomen kommentaattori Mikko Silvennoinen kertoi oman kokemuksensa Ylen suorassa lähetyksessä yleisön äänistä Israelin esityksen aikana. Hän oli paikalla omassa kopissaan Malmö Arenalla. 

– Esityksen aikana kuuntelin salin ääniä, ja kaikki meni hyvin, rauhallisesti. Muutamia huutoja siinä alkuvaiheessa kuului korviini, mutta en usko, että kotikatsomoihin mitään. Ja aplodit korvaani täällä kopissa kuulosti pääosin aidoilta. Ei siis tulleet nauhalta, Silvennoinen sanoi suorassa lähetyksessä.

Myös SVT:n kommentaattori Tina Mehrafzoon sanoi suorassa lähetyksessä, että areenalla kuului ”vaihtelevia reaktioita”.

Lehdistötilaisuudessa semifinaalin jälkeen artisti kertoi olevansa tunteiden vallassa. 

– On niin suuri kunnia olla täällä lavalla, esiintyä ja näyttää äänemme ja edustaa meitä ylpeydellä. Finaaliin pääseminen on hullua, ja olen niin kiitollinen kaikille, jotka äänestivät, hän sanoi. 

Israelin lisäksi finaaliin pääsivät toisesta semifinaalista Latvia, Itävalta, Alankomaat, Norja, Kreikka, Viro, Sveitsi, Georgia ja Armenia.

Ensimmäisestä semifinaalista jatkoon pääsivät Suomen lisäksi Serbia, Portugali, Slovenia, Ukraina, Liettua, Kypros, Kroatia, Irlanti ja Luxemburg.

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Uusimmat