Ehdoton hittileipä Suomessa: "Valmistus on niin helppoa!"
Oletko koskaan leiponut itse rieskoja? Se on todella helppoa!
Supisuomalaiset rieskat lukeutuvat suosituimpien leivonnaisten joukkoon vuodesta toiseen. Nyt rieskat nousivat taas ajankohtaiseksi, kun tuoreen Koko Suomi leipoo -kauden kuudennessa jaksossa Siiri valmisti ravitsevia rieskasia.
Rieskataikinan voi valmistaa monista eri raaka-aineista ja siihen kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös hävikkiuhan alla olevia aineksia.
Kokeile kotona: Koko Suomi leipoo: Ravitsevat rieskaset, Siirin resepti
Mahtavat perunarieskat: "Valmistus on niin helppoa"
Erinomaisen maukkaat rieskat valmistuvat muun muassa perunamuusin jämistä. Perunarieskat olivat koronavuonna 2020 yksi googlatuimmista ruokaohjeista.
Täydellisten perunarieskojen resepti löytyy ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäensuositusta Peruna-keittokirjasta (Readme, 2019). Mansikkamäen Peruna-kirja valittiin vuoden kotimaiseksi keittokirjaksi 2019.
– Perunarieskojen valmistus on niin helppoa. Tässä on ohje, joka palkitsee tekijänsä joka kerta. Lämmintä perunarieskaa ei voita mikään, Mansikkamäki hehkuttaa kirjassaan.
Nappaa resepti: Perunarieskat – Sannan helppo resepti muutamasta raaka-aineesta
Gluteenittomat rieskat tattarista
Martat sen sijaan vinkkasivat viime vuonna MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa helpon ohjeen tattaririeskoihin. Tattaririeskojen valmistamiseen vaaditaan niin ikään vain muutama ainesosa. Tattari on myös luontaisesti gluteeniton raaka-aine.
Tattaririeskoista saa ruokaisan välipalan tai lisukkeen aterialle, kun niiden kylkeen valmistaa esimerkiksi pinkin paputahnan.
Katso myös video: Asiantuntija vinkkaa keinon oikaista lapsiperheen arkiruoanlaitossa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto