Henri Alénin mahtava tonnikalasalaatti: "Edullinen, sisältää paljon proteiinia ja säilyy pitkään"
Kokki ja ravintoloitsija Henri Alén vinkkasi Huomenta Suomessa suosikkisalaattinsa ohjeen.
Huomenta Suomessa sunnuntaina vieraillut kokki Henri Alén paljasti lähetyksessä yhden suosikkiarkiruoistaan ja jakoi myös sen ohjeen katsojille.
"Edullinen, ruokaisa, sisältää paljon proteiinia ja säilyy pitkään"
Alén kertoi tekevänsä itse usein nopeasti ja helposti valmistuvaa italialaista tonnikalasalaattia.
– Tämä on yksi parhaista ruoista monestakin syystä. Ensinnäkin se on edullinen, todella ruokaisa, sisältää paljon proteiinia ja säilyy pitkään. Tämä paranee vain. Toisena päivänä vielä parempi, kolmantena kaikkein parhaimmillaan, Alén ylisti.
Alénin italialaiseen tonnikalasalaattiin sujahtaa myös papuja, joita kokilla on omien sanojensa mukaan aina kaapissa kikherneiden lisäksi. Alén kertoi tekevänsä salaattia aina ison satsin kerrallaan jääkaappiin.
– Tämä on hyvin simppeli salaatti, Alén tähdensi.
Katso videolta Henri Alénin vinkit salaatin valmistamiseen ja nappaa ohje: Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto