HU: Olutta saa taas alle eurolla

Päihittääkö kaupan edullisin lager pienpanimon tyyriin oluen? 7:14 Päihittääkö kaupan edullisin lager pienpanimon tyyriin oluen?
KATSO MYÖS: Halpisoluet Halpa vs. kallis -makutestissä 2022. Mikä olut voitti?

Halpisoluita saa kaupoista taas alle eurolla, kertoo Helsingin Uutiset.

Suosittujen oluiden hintoja on laskettu ja Suomesta saa jälleen olutta alle eurolla, kertoo Helsingin Uutiset. Sekä Lidlin että S-ryhmän myymälöissä halvempien oluiden hintoja on laskettu 0,99 euroon. S-ryhmän kaupoissa edullisin olut on 4,2-prosenttinen Coop-lager, Lidlissä puolestaan Kotimainen-lager.  

Hintoja on laskettu muun muassa alkoholiveron muutoksen vuoksi. Oluen verotusta laskettiin alkuvuodesta noin 4,9 prosenttia.

Euron raja rikki viime vuonna – "liian halpa hinta" herättänyt epäilyjä

Lidl nosti halpisoluensa hintaa tammikuussa 2023 1,05 euroon, kun samaan aikaan S-ryhmä myi Rainbow-lageriaan 1,02 eurolla. Nyt Rainbow-tuotemerkki on poistunut ja halpisolutta myydään Coop-tuotemerkin alla.

Lidlin halpisolutta kutsuttiin aiemmin jopa niin sanotuksi hintahäiriköksi, koska ketju piti tölkkihintaa tietoisesti kilpailijoiden vastaavia tuotteita alempana. Kun olut alun perin tuli vuonna 2016 markkinoille, se maksoi 0,82 euroa. Asiantuntija-arvioiden mukaan Lidl saattoi myydä olutta jopa tappiolla. 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.