Kuuluuko kuohuviinipullon poksahtaa avatessa? Tätä moni ei tiedä skumppapullosta
Miten kuohuviinipullo avataan oikeaoppisesti? Ei ainakaan korkkia vääntämällä. Katso videolta helpot ohjeet skumppapullon oikeaoppiseen avaamiseen.
Kuohuviinipullon avaaminen onnistuu helpoiten, kun unohtaa kokonaan korkin vääntämisen. Pullo nimittäin avautuu helpoiten itse pulloa kierittämällä samalla, kun pidät korkista tiukasti kiinni.
Kuohuviinipullon avaaminen oikeaoppisesti – korkin ei kuulu poksahtaa
Viinimaa-sivustolla opastetaan oikea tapa kuohuviinipullon avaamiseen:
1. Poista metallikapseli ja rautalangat ennen kuin avaat korkin. Voit myös halutessasi vain löysätä rautalangat ja jättää ne paikoilleen.
Jos korkki poksahtaa avatessa, lähtee pullosta painetta ja juoma kuohuu herkästi.
2. Tartu heikommalla kädelläsi korkkiin ja pitele vahvemmalla kädelläsi pulloa pohjasta.
3. Käännä varovasti pullon pohjasta. Korkin pitäisi tuntua siltä, että se tulee itsestään ulos pullon suusta. Paina sopivasti vastaan, ettei paine työnnä korkkia ulos hallitsemattomasti. Oikein avattuna korkki ei poksahda vaan ainoastaan sihahtaa.
4. Kaada ensin kaikkiin laseihin vähän viiniä ja loput vasta sitten, kun kaatokuohu on laskenut. Kuohuviiniä kaadetaan lasiin 10–12 senttilitraa.
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2020.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät