Marian löytämä lehti paljastaa, mitä ruoka maksoi suomalaiskaupoissa vuonna 1981
Vuoden 1981 lehti paljastaa, mitä esimerkiksi lohi maksoi.
Juhla Mokka 10,48 markkaa, merikirjolohta 17,90 markkaa kilo. Näin viikonlopun tarjouksia mainostaa Iltalehti, mutta ostoksille ei enää ehdi; kyseinen aviisi julkaistiin lokakuisena lauantaina 1981. Sisältä löytyy useita ruokakauppojen mainoksia. Katso jutun yllä olevalta videolta, miltä mainokset näyttivät.
Mikä olisi hinta nykyrahassa?
Tilastokeskuksen Rahanarvonmuunnin kertoo, että vuoden 2023 rahassa mainoksen kahvi kustantaisi 5,55 euroa paketilta ja lohi 9,48 euroa kilo. Valion Aamupala-sulatejuusto maksoi 5,40 markkaa, muuntimen mukaan 2,86 euroa.
Fazerin 200 gramman levy, jota mainoksessa tituleerataan Suur-suklaalevyksi, maksoi 7,50 markkaa, muuntimen mukaan 3,97 euroa. Suklaa oli siis tuolloin arvokkaampaa kuin nyt.
Kerroimme viime vuonna evijärveläisen Lotan löytämästä vanhasta mainoslehtisestä vuodelta 2003.
Katso myös: Nyt on nostalgiaa! Suvi on kerännyt vanhoja karkkipakkauksia jo yli kymmenisen vuotta
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti