Mielettömän hyvä "kalapuikkojen korvike" – tämä ruoka valmistuu pienellä budjetilla!
Kalamurekepihvit ovat ravitsevaa budjettiruokaa parhaimmillaan.
Kalasta saa valmistettua helposti herkkuja, jotka maistuvat koko perheelle, muistuttaa Pro Kala ry tuoreessa tiedotteessaan. Kala sopiikin monenlaisiin ruokiin ja välipaloihin, ja se on paitsi maukasta, myös terveellistä.
– Kala sisältää terveydelle hyödyllisiä rasvahappoja, useita vitamiineja ja kivennäisaineita sekä paljon proteiinia. Kala on lisäksi erityisen hyvä D-vitamiinin lähde, kalayhdistyksestä muistutetaan.
"Edullinen, erittäin maukas ja nopeakin ruokalaji"
Videolla: Martat vinkkaavat, mitä perinneruokaa kannattaa kokata. Juttu jatkuu videon alla.
Yksi helppo ja edullinen kalaruokavaihtoehto on kalamurekepihvit. MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa kokattiin Marttojen johdolla helppoja kalamurekepihvejä vuonna 2020.
Helmikuussa kaloista sesongissa ovat kuha, made, muikku, härkäsimppu sekä hauki.
Luonnonkaloista valmistettujen kalamurekepihvien suuri valtti on niiden ekologisuus: esimerkiksi silakan ja särjen pyynti vähentää ravinteita vesistöissä.
– Kalapihvit on loistava ruoka, johon soveltuvat myös useat ruotoiset järvikalat. Ruokalajina se on kuitenkin kodeissa aika unohdettu, vaikka kyseessä on edullinen, erittäin maukas ja nopeakin ruokalaji, Marttojen Marjo Ranta kehui tuolloin.
Ruodoista ei tässä ruokalajissa tarvitse välittää, sillä pienet ruodot silppuuntuvat huomaamattomiksi tehosekoittimessa murekemassaa tehdessä. Näitä helppoja kalapihvejä voikin kutsua kalapuikkojen korvaajiksi.
Nappaa helppo ohje: Kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeella
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
MasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan resepti