Muista tämä, jos valmistat tai ostat graavilohta
Yllä olevalta videolta näet varmat vinkit onnistuneeseen graaviloheen ja kalan säilyttämiseen.
Joulukala löytynee muodossa tai toisessa liki kaikkien joulupöydästä, mikäli ei ole allerginen kalalle. Suosituin joulupöydän kalaherkku on yleensä graavilohi. Osa ostaa kalansa valmiina ja toiset haluavat valmistaa kalansa alusta loppuun saakka itse.
Ihan ensimmäiseksi kannattaa miettiä, ostaako kaupasta lohta vai kirjolohta.
Graavilohi: Valmistus, leikkaus ja säilytys
Katso videolta, kun Maxin kalan omistaja ja yrittäjä Miki Kurkela antaa vinkit graavilohen tekoon ja kalamestari Jussi Ahonen näyttää oikeaoppisen graavilohen leikkauksen.
Pääkaupunkiseudulla toimiva Maxin kalan omistaja ja yrittäjä Max Grönholm muistuttaa, että myös kalan oikeaoppinen säilytys on tärkeää.
– Se on nopeiten pilaantuva raaka-aine, mitä tulee lämpötilakriittisyyteen, Grönholm sanoo.
Katso videolta vinkit graavilohen valmistukseen, leikkaamiseen ja säilytykseen!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
MasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan resepti