Riston ja Mikan soppa yllättää – haastaa pinaattikeiton: "Olin todella hämilläni"
Tuoretta tilliä voi hyödyntää yllättävässä ruokalajissa, vinkkaavat keittiöammattilaiset Risto Mikkola ja Mika Tuomonen
Yrttireseptikirjan julkaisseet keittiömestari Risto "Ripe" Mikkola sekä ravintoloitsija Mika "Pikkis" Tuomonen ylistävät tuoreita yrttejä. Kaksikko perusteli tuoreiden yrttien paremmuutta MTV Uutisille huhtikuussa järjestetyillä ruokamessuilla.
– Tuoreessa tillissä on se ulkonäkö, maku ja raikkaus. Käyttäkää tuoreita yrttejä, Mikkola kannusti.
– Kuivatuille yrteillekin on paikkansa, mutta kun on mahdollisuus käyttää tuoretta, niin käyttäkää tuoretta, Tuomonen komppasi.
Yllättävä keitto: "Olin todella hämilläni, että miten tämä on mahdollista"
Mikkola ja Tuomonen kokkasivat messuilla tillistä todella yllättävää ruokaa, nimittäin tillikeittoa. Hämmentävä ohje päätyi myös kaksikon keittokirjaan Yrttien salaisuudet — Herkullisia yrttireseptejä (Readme, 2023).
Idea tillikeittoon syntyi Tuomosen mukaan, kun hänelle tarjoiltiin Prahan matkalla ravintolassa kyseistä ruokalajia.
– Olin todella hämilläni, että miten tämä on mahdollista. En tiedä tarkkaa reseptiä, mutta me päätimme tehdä vähän niin kuin pinaattikeittoa, mutta tillistä.
Tillikeitto
100 g voita
100 g puolitettuja tuoreita herkkusieniä
3 rkl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
300 g pilkottua tilliä
1 tl sokeria
1 tl sitruunamehua
Sulata voi kattilassa. Lisää tuoreet herkkusienet ja paahda voissa 10 minuuttia matalalla lämmöllä. Lisää jauhot hyvin sekoittaen. Anna paahtua hetken.
Kaada maito kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna melkein kiehuvaksi. Lisää pilkottu tilli.
Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää mausteet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti