Suklaamestari torppaa yleisen tavan säilyttää suklaata: "Ei missään nimessä"
Joulu on kiireistä aikaa suklaamestarille, sillä kauniit käsintehdyt suklaakonvehdit ovat suosittu joululahja.
Käsityönä suklaakonditoriossa valmistetut konvehdit saattavat näyttää niin kauniilta, ettei niitä välttämättä raaskisi edes syödä.
Suklaamestari Mikko Jolkkonen kuitenkin kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, että kovin pitkään konvehteja ei kannata vain silmäillä.
– Neljä viikkoa on yleensä säilytysaika huoneenlämmössä tällaisille niin sanotuille tuorekonvehdeille, Jolkkonen kertoo.
Yleiseen tapaan säilyttää suklaata jääkaapissa Jolkkosella on selkeä mielipide.
– Ei missään nimessä. Suklaa jäähtyy ja jos syöt sitä jääkaappikylmänä, siinä maistuu vain rasva, eikä se sula luonnollisesti suuhun. Parasta se on syödä huoneenlämpöisenä, Jolkkonen toteaa.
Katso yllä olevalta videolta, miten suklaakonvehdit valmistuvat käsityönä.
Lue myös: Ellin helppo vadelmajogurtti-suklaapiirakka maistuu aivan suosikkipatukalta: "Täydellinen makupari"
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti