Leipätiedotuksen teettämästä tuoreesta kuluttajatutkimuksesta selviää suomalaisten leipäsuosikit sekä syyt leivän syöntiin.
Videolla: Tiedätkö, miten valmistuu Suomen suosituin leipä? Kurkkaa videolta!
Leivän suosio perustuu sen hyvään makuun. Suomalaisista kuluttajista yli 60 prosenttia kertoo leivän maun olevan yksi merkittävimmistä leipävalintaan vaikuttavista tekijöistä. Tämä käy ilmi Leipätiedotuksen teettämästä tuoreesta kuluttajatutkimuksesta.
Myös erilaiset terveysnäkökohdat saavat kuluttajan ojentamaan kättään leipähyllyn suuntaan. Suomalaiset ovat kärryillä hyvin täysjyvästä saatujen terveysetujen päälle, kertoo Leipätiedotuksen toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen.
– Meillä ymmärretään ilahduttavan hyvin täysjyväviljan yhteys suoliston terveyteen, sen vaikutukset sydän- ja verisuonitauteihin sekä hiilihydraattien merkitys aivoille.
Suomalaisilla yksi ehdoton suosikkileipä
Suosituimmat leivät suomalaisessa ruokapöydässä on tehty rukiista ja kaurasta. Ruispalaleivät ovat jo tovin olleet valintojen kärjessä. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu, että Suomen suosituin leipä on Vaasan ruispalat.
Leipätiedotuksen mukaan kauraleipä on kuitenkin kivunnut jo melkein ruisleivän rinnalle.