Supersuosittu lohipasta: Kari Aihisen ohjeen haluavat kaikki
Tämä suosittu savulohipasta valmistuu todella helposti.
Joulun ja uudevuoden juhlaruoat ovat nyt herkuteltu ja katseet kääntyvät taas hieman arkisempaan ruoanlaittoon.
Erilaiset pastat maistuvat suomalaisille vuoden ympäri. Kerroimme aiemmin, että esimerkiksi legendaarinen avokadopasta on yksi MTV Uutisten Makuja-reseptipankin suosituimmista ohjeista vuodesta toiseen.
Toinen ikisuosikki on keittiömestari Kari Aihisen simppeli ja kehuttu savulohipasta. Se tuo aineksillaan ripauksen luksusta arkeen.
Lohipasta sekä lasten että aikuisten suosikki
Aihisen hittipastan salaisuus on currylla maustettu kermainen kastike, joka täydentää ihanasti lohen makumaailmaa. Aihinen on kertonut Kape 24 h -kirjassaan (Tammi, 2017) pastaruoan olevan erityisesti hänen lastensa suosikki.
– Tätä reseptiä olen jakanut eniten myös kavereilleni viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Simppeli ja täyttävä pasta, jossa suosikkimausteeni curry elävöittää savulohen ja tillin klassista makuliittoa, Aihinen toteaa kirjassaan.
Pastaa ei ole tietenkään pakko tehdä lohesta, vaan voit testata myös muita savukaloja.
Nappaa ohje: Kari Aihisen Currylla maustettu savulohipasta
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
MasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan resepti