Tässä on vuoden 2024 paras valkoviini – "Enemmän kuin hintansa arvoinen"
Vuoden parhaissa valkoviineissä on edustettuna suomalaistenkin suosima Riesling-lajike, mutta myös eksoottisempia tuttavuuksia.
Vuoden paras valkoviini on jälleen valittu.
Viinilehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistoivat sokkona noin 300 vakio- ja tilausvalikoiman valkoviiniä, joista valittiin kirkkain kärkikolmikko.
Lähes puolet kilpailuun ilmoitetuista viineistä oli valmistettu Rieslingistä, toiseksi suosituimman lajikkeen ollessa Sauvignon Blanc.
Kilpailun voitto ei kuitenkaan mennyt kummallekaan näistä.
Kolme vuoden parasta valkoviiniä
Vuoden 2024 paras valkoviini on Viinilehden mukaan Nivarius Edición Limitada vuodelta 2019 Espanjan Riojasta.
Rioja on klassista punaviiniseutua, mutta voittajaviinin tuottaja keskittyy poikkeuksellisesti valkoviineihin.
Viinin päälajike on Viura ja toinen käytössä ollut lajike lähes sukupuuttoon kuollut Maturana Blanca.
Tuomariston arvion mukaan Nivarius Edición Limitada on erittäin moniulotteinen ja sopii runsaiden punalihaisten kalaruokien sekä selkeämakuisen vaalean lihan kanssa.
Tuomariston mukaan viini on hyvä ostos ja enemmän kuin 25,98 euron hintansa arvoinen.
Voittajaviineistä ja kaikista kilpailussa arvioiduista viineistä voi lukea lisää Viinilehden sivuilta.
Katso myös: Halpa vs. kallis: Onko 8 euron punaviini oikeasti yhtä hyvää kuin 30 euron punaviini?
Lähde: Viinilehti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
MasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan resepti