Yhdellä ainesosalla saat paahtoleivästä huikean hyvää: "Ehkä maailman paras voileipä"
Klassiset voileivät ovat syystäkin ikisuosikkeja. Testaa legendaarinen croque monsieur -leipä!
Täytetyt voileivät ovat syksyistä lohturuokaa parhaimmillaan.
Olemme jo aiemmin kertoneet Mikko Takalan ja Sami Rekolan Voileipäkirja-teoksesta (Readme 2019), jossa esitellään monta suomalaisten rakastamaa leipäklassikkoa.
Kirjassa on mukana esimerkiksi legendaarinen, grillattu kinkku-juustovoileipä croque monsieur.
Valkokastike kruunaa täytetyn paahtoleivän
Croque monsieur on ranskalainen brasserie-klassikko, joka kuuluu lähes yleissivistykseen.
– Ehkä maailman paras voileipä on yhtä kuin kaksi viipaletta paahtoleipää, juusto, kinkku ja se valkokastike, joka kohottaa leivän välipalasta kokonaiseksi ateriaksi, Voileipäkirjan tekijät hehkuttavat.
Leipää voi myös varioida esimerkiksi lisäämällä sen päälle paistetun kananmunan. Tällöin leivästä tulee virallisesti croque madame.
Jos haluat panostaa, tee leivän valkokastike itse. Jos laiskottaa, osta kastike valmiina.
Katso resepti: Croque monsieur – ehkä maailman paras voileipä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto