Yksinkertaisen nerokas niksi lasagnen valmistamiseen – "Miksen ole tajunnut tätä aikaisemmin?"

Näin paistat jauhelihasta täydellistä 1:25 Näin paistat jauhelihasta täydellistä
KATSO MYÖS: Älä sorru yleiseen mokaan jauhelihan paistamisen kanssa! Tällä vinkillä et valmista enää harmaata ja vetistä jauhelihaa.

Näppärä tapa valmistaa lasagnea jakaa ruoan juuri sopivan kokoisiin annoksiin.

Lasagne kuuluu usean arkiruokarepertuaariin, eikä syyttä. 

Lasagnea on helppo tehdä kerralla isompi määrä, sitä on helppo varioida myös kasvisruokavalioon sopivaksi, laktoosittomaksi ja gluteenittomaksi ja se maistuu kaiken ikäisille. 

Yleensä lasagnea valmistuu valtava vuoallinen, joka vie runsaasti tilaa jääkaapissa. 

Allt om Mat -sivustolla kerrotaan kuitenkin niin yksinkertaisen nerokkaasta niksistä, että väkisinkin miettii, "miksen ole tajunnut tätä aikaisemmin?".

Suoraan pienempiin rasioihin

Lasagne on suorastaan täydellinen ruoka siihen, että sen voi valmistaa suoraan useaan pienempään, uuninkestävään lounasrasiaan.

Näin saat esimerkiksi suoraan pakastettua osan lasagnesta ja jääkaappi tyhjenee sitä mukaan, kun lasagnekipot tyhjenevät. 

Sopivan kokoinen lasagnekippo on myös helppo ottaa evääksi.

Katso myös: Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa?

Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa? 0:54
Moni pakastaa erilaisia lihatuotteita, mutta kuinka kauan ne säilyvät kotipakastimessa? Marttaliiton asiantuntina Niina Silander vastaa.

Lähde: Allt om Mat

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!