Fenkolisuolattua kuhaa
Ravintoloitsijat Sari Helin ja Ilkka Lääveri vinkkasivat Huomenta Suomessa herkullisia kalaruokia, jotka sopivat vaikka vappupöytään.
Ainekset
- 2 fileetä kuhaa vähintään vuorokauden pakastettuna
- ½ dl suolaa
- ½ dl sokeria
- 2 rkl jauhettua fenkolinsiementä
- 1 sitruunan mehu
- ½ dl hyvää omenamehua
- Siivutettua fenkolia
- oliiviöljyä
- suolaa
- rakuunaa
Valmistusohje
Olethan pitänyt kuhaa vähintään vuorokauden pakastettuna? Hyvä!
Leikkaa kuhasta nahka ja ruodot pois. Sekoita suola, sokeri ja jauhettu fenkolinsiemen keskenään. Suolaa kuha palat runsaalla fenkolisuolaseoksella ja anna maustua jääkaapissa 1 tunti. Purista sitruunan mehu kulhoon ja sekoita siihen omenamehu joukkoon.
Siivuta fenkoli ohuiksi siivuiksi ja laita kylmään veteen ja jääkaappiin.
Pyyhi kuhapaloista fenkolisuola pois ja leikkaa siivuiksi. Laita kuha palat omenamehu-sitruunanmehu seokseen ja anna kypsyä vielä 15 minuuttia.
Ota palat pois liemestä ja mausta kevyesti oliiviöljyllä ja suolalla.
Ota fenkolisiivut pois vedestä ja mausta kevyesti oliiviöljyllä ja suolalla. Tarjoile kuhan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti