Julkaistu
Kokki Harri Syrjäsen ohjeella valmistat "elämäsi parhaan caesarsalaatin".
Ainekset
- romaine- tai cosmopolitan-salaattia
- 1/2 dl parmesanlastuja
- krutonkeja
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 1 kananmuna
- 3 sardellifilettä
- 1 pieni valkosipulin kynsi
- 1/2 sitruunanmehu
- 1 tl dijon-sinappia
- 1 tl worcesterkastiketta
- 0,5 dl raastettua parmesaania
- mustapippuria ja suolaa
Valmistusohje
- Valmista kastike ensin. Riko muna korkeaan kulhoon. Lisää ripaus suolaa, dijon-sinappi, sitruunanmehu. Lisää öljyt.
- Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä sekoitin. Älä liikuta sauvasekoitinta ensimmäiseen 10 sekuntiin. Kun öljy on emulgoitunut lähes kokonaan voit nostaa sauvasekoitinta ja sekoittaa kastikkeen hyvin.
- Lisää valkosipuli, sardellit ja worcesterkastike ja sekoita sauvalla. Kun kastike on tasaista, voit ohentaa kahvikermalla tai vedellä jos tarpeen.
- Siirrä kastike laakeaan kulhoon ja lisää parmesanraaste ja rouhi mustapippuria.
- Pese salaatinlehdet ja revi isoiksi paloiksi kulhoon. Sekoita kastike salaatinlehtien joukkoon.
- Ripottele lopuksi krutongit ja parmesan lastut salaatin päälle.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti