Helpot cocktailpalat
Loppuvuoden illanistujaisiin kannattaa valmistaa pieniä suupaloja. Voit muuttaa aineksia oman maun mukaan ja sivellä halutessasi leipäpalojen pinnalle vaikkapa hieman pestoa. Varaa esille siis cocktailtikut, muuta ainekset ja ryhdy pujottelemaan aineksia.
- Aktiivinen valmistusaika: 10min
- Kokonaisvalmistusaika: 10min
- Annosmäärä: 12 cocktailpalaa
Ainekset
- 12 cocktailtikkua
- 2 viipaletta rapeakuorista maalaisleipää
- (3 tl pestoa)
- 1 iso mozzarellapallo tai 12 minimozzarellapalloa
- 100 g Serrano-kinkkua
- 12 viinirypälettä
- 1–2 kiivihedelmää
Valmistusohje
Ota esille cocktailtikut.
Leikkaa maalaisleipäviipaleista suupalan kokoisia paloja.
Voitele ne halutessasi pestolla.
Leikkaa mozzarellapallo suupaloiksi tai valuta minimozzarellapallot.
Ota esille Serrano kinkkuviipaleet ja huuhtele viinirypäleet.
Paloittele kuoritut kiivihedelmät.
Pujota ainekset cocktailtikkuihin ja nosta tarjolle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti