Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus
Kaikki muistavat varmasti keikauskakun! Tässä mainio keikausversio voitaikinalevyistä valmistettuna. Voit halutessasi leikata valmiit leivonnaiset vielä neliöiksi tai nauttia sellaisenaan tai kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
- Annosmäärä: 5 annosta
Ainekset
- 500 g voitaikinalevyjä
- n. 10 rkl juoksevaa hunajaa
- 2–3 kotimaista omenaa
- n. 10 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 tl kanelia
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Ota voitaikinalevyt sulamaan vieretysten työlaudalle.
Laita leivinpaperiarkki uunipellille.
Laita voitaikinalevyn pituudelta hunajaa leivinpaperin päälle.
Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat viipaleiksi.
Laita omenaviipaleita hunajan päälle peräkkäin.
Valuta päälle vielä hunajaa kauttaaltaan ja ripottele päälle kanelia.
Laita päälle sulanut voitaikinalevy ja voitele kananmunalla. Toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty.
Paista 225 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Ota pois uunista ja käännä lastalla toisinpäin.
Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti