Helppo sienipasta
Metsät ja torikojut tarjoavat runsasta sienisatoa ja niitä kannattaakin hyödyntää monin tavoin. Käytä vaihdellen erilaisia syötäviä sieniä. Valmista upea metsäsienipasta ja tarjoa tuoreen leivän kanssa.
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 dl suppilovahveroita
- 3 dl kantarelleja
- 3 rkl rypsiöljyä
- 4 dl (n. 150 g) pastaa
- 5 dl vettä tai tarpeen mukaan
- 1 kasvisliemikuutio
- 100 g sulatejuustoa
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
Sienipasta valmistetaan näin:
Kuori ja hienonna sipuli.
Putsaa sienistä roskat ja paloittele tarvittaessa.
Kuumenna rypsiöljy padassa ja kuullota sipulisilppua hetki.
Lisää sienet ja kääntele, kunnes pehmenevät.
Lisää pasta, vesi ja murennettu kasvisliemikuutio.
Anna kiehua hiljalleen kunnes pasta on kypsää.
Lisää sulatejuusto, tarvittaessa suolaa ja rouhi vielä joukkoon mustapippuria.
Koristele ruoka tuoreella timjamilla.
Tarjoa!
Katso videolta, miten sienipasta valmistuu:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti