Itkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pasta

hannagullichsen_HR_kaisujouppi_B8A4211
Otava

Itkukanapasta on kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin herkullinen ja helppo kanaruoka.

Ainekset

  • 360 g pastaa (esim. penne)
  • n. 400 g broilerin fileesuikaleita
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl voita
  • 2 salottisipulia hienonnettuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 purkki (400 g) tomaattimurskaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 dl kermaa

Kuorrutukseen

  • 1 dl pankojauhoja
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • 25 g voita nokareina

Valmistusohje

Itkukanapasta valmistuu näin: 

  1. Keitä pastaa suolatussa vedessä 70 prosenttia suositellusta ajasta. Valmista sillä välin kastike.

  2. Paista broilerin fileesuikaleet oliiviöljyssä pannulla kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun odottamaan. Kaada paistinpannulle lisää oliiviöljyä ja nokare voita, kuullota sipulit pehmeäksi.

  3. Lisää pannulle tomaattipyree, tomaattimurska sekä soijakastike ja sekoita. Kippaa mukaan myös kerma. Keittele kasaan tovi.

  4. Kuumenna uuni grillivastuksella 200 asteeseen. Yhdistä pasta ja kastike, kippaa uuninkestävään pannuun ja kuorruta pankojauhojen ja parmesaanin sekoituksella ripottelemalla ne pastan päälle. Lisää pinnalle muutama voinokare ja nosta pannu uuniin.Tarkkaile, ettei pinta pääse palamaan. Muutaman minuutin päästä voit nostaa uunista valmiin pastan.

  5. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Resepti: Hanna Gullichsen, Kokin kotiruokaa -kirja (Otava 2020) 
Kuva:  Kaisu Jouppi

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!