Knefe – Libanonilainen juustokakku
Top Chefistäkin tuttu kokki Joseph Youssef eli ”Jose” loihti Huomenta Suomen aamussa herkullisen libanonilaisen juustokakun. Resepti on kirjasta Josen Meze – Libanonin herkut (Readme.fi 2016).
Ainekset 6-8:lle
Taikina:
- 1 kg vaaleaa paahtoleipää
- 100 g voita
Täyte:
- 400 g suolatonta mozzarellaa
Kuorrute:
- 1 dl sokeria
- 5 dl maitoa
- 1,5 dl semolina- tai mannaryynijauhoja
Koristeluun:
- 50 g suolattomia pistaasipähkinöitä
- sokerisiirappia
Sokerisiirappi:
- 3 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl ruusuvettä
- 1 tl appelsiininkukkavettä
Valmistusohje
1. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Leikkaa paahtoleivän reunat pois ja pilko leipä paloiksi. Aja voi ja leivät tehosekoittimessa tai kutterissa rouheeksi.
2. Levitä puolet rouheesta uunivuoan pohjalle ja paista 175 °C:ssa 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Raasta mozzarella ja levitä pohjan päälle.
4. Sekoita sokeri, maito sekä jauhot kattilassa ja kuumenna hiljalleen pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen.
5. Kaada seos mozzarellan päälle, levitä loput taikinasta pinnalle ja paista 175 °C:ssa noin 15–20 minuuttia.
6. Valmista siirappi kiehauttamalla sokeria ja vettä kattilassa noin neljän minuutin ajan. Lisää sitruunamehu ja nosta pois liedeltä. Anna jäähtyä. Lisää ruusu- ja appelsiininkukkavedet.
7. Kumoa kakku tarjoiluastiaan. Koristele pähkinärouheella ja tarjoile lämpimänä sokerisiirapin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Piparijäätelö