Kreikkalaiset pitaleivät – täytteenä kanakebabia, fetaa ja kahta kastiketta
Julkaistu
Tekeekö mieli helppoa pikkusuolaista? Nämä kreikkalaiseen henkeen maustetut pitaleivät vievät kielen mennessään ja valmistuvatkin nopeasti. Täytä valmiiksi tai tarjoa täytteet siten, että jokainen voi täyttää omansa haluamallaan tavalla.
- Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
- 6 valmista pitaleipää
- 400 g kanakebabia suikaleina, pakasteena
- 2 rkl oliiviöljyä
Currykastike
- 2 dl kreikkalaista jogurttia
- 2 tl currya
- ripaus suolaa
Melonitsatsiki
- muutama viipale vesimelonia kuorittuna
- 3 dl kreikkalaista jogurttia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- muutama varsi tuoretta minttua
- ripaus suolaa
Lisäksi
- 100 g fetajuustoa
- 100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
- 1 punasipuli renkaina
- tuoretta minttua
Valmistusohje
- Lämmitä pitaleivät uunissa ja leikkaa niihin tasku.
- Paista kanakebab oliiviöljyssä pannussa kauttaaltaan.
- Sekoita currykastikkeen ainekset keskenään ja sekoita ne kanakebabin joukkoon.
- Valmista melonitsatsiki: kuori vesimeloni ja raasta karkealla raastinterällä. Purista ylimääräinen neste pois.
- Laita meloniraasteen joukkoon kreikkalainen jogurtti.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon. Hienonna hieman minttua ja lisää joukkoon suolan kanssa. Tarkista maku.
- Puolita seuraksi kirsikka- tai miniluumutomaatit ja murenna fetajuustoa.
- Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
- Kokoa pitaleivät laittamalla sisään kanakebabia, melonitsatsikia, fetajuustoa, tomaattia, punasipulia ja tuoretta minttua.
- Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti