Linssikeittoa sitruunalla

Tämä ei välttämättä ole maailman kaunein keitto, mutta ah, niin maukas! Vihreät linssit ovat täynnä terveellisyyksiä, ja niiden maku avioituu hyvin valkosipulin ja sitruunan kanssa. Ellet syö täysin vegetaarisesti, voit käyttää keittoon kanalientä.

Neljälle

  • ½ kg linssejä
  • 1 ½ l lientä
  • 2 keltasipulia
  • 4 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ tl kuminaa
  • ½ sitruuna
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Purista sitruunasta mehu. Keitä liemi, lisää linssit sekä puolet sipulista. Lisää tomaatit ja valkosipuli.

2. Keitä soppaa 1 tunti tai kunnes linssit tuntuvat pehmeiltä. Mausta jauhetulla kuminalla ja vastajauhetulla pippurilla. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

3. Paista loput sipulista, ruskista kevyesti. Juuri ennen tarjoilua lisäät keittoon sitruunamehun ja ripottelet päälle paistettua sipulia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.