MasterChef Suomi: Kaura-omena paistos ja omenarahka, Antin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.
Ainekset
- 6 kpl erilaisia omenoita
- 1 kpl sitruunan mehua
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kpl kanelitanko
- 100 g voita
- 2 dl kaurahiutaleita
- ¾ dl vehnäjauhoa
- 1 ½ rkl vaahterasiirappia
Valmistusohje
Pilko 3 kpl omenoita kulhoon pieneksi kuutioksi. Laita perään yhden sitruunan mehu, maitorahka, sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kulhoon. Sekoita hyvin ja mausta vielä kanelilla. Siirrä massa pursotinpussiin ja kylmään.
Laita uuni 175 asteeseen. Halkaise omena kahtia ja kuori lusikalla sisus ulos, niin että kuori ja reunasta hieman jää jäljelle. Laita kulhoon voi, kaurahiutaleet, jauhot ja sokeri. Nypi käsin niin että massa on murua. Valuta vaahterasiirappia päälle. Paista uunissa 25min. Jäähdytä paistamisen jälkeen.
Kasaa annos niin, että laitat omenarahkaa lautasen pohjalle ja nostat jäähtyneen omenan päälle. Koristele vielä omenasiivulla ja raastetulla kanelitangolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti