Napolilaistyylinen pizza
Oletko hankkinut pihallesi pizzauunin, mutta et ole löytänyt hyvää pizzareseptiä? Napolilaistyylinen pizza valmistuu helposti pizzauunilla.
- Aktiivinen valmistusaika: 30min
- Kokonaisvalmistusaika: 12h 30min
- Annosmäärä: 2 pizzaa
Pohja
- 4 dl 00-pizzajauhoja
- ½ g (1/6 tl kuivahiivaa)
- 1 tl suolaa
- 2 dl vettä
Täyte
- 2-4 rkl tomaattipyreetä tai punaista pestoa
- 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- 4–6 kirsikka- tai miniluumutomaattia
- 2 palloa mozzarellajuustoa tai -juustoraastetta
Pinnalle
- basilikaa tai oreganoa
Valmistusohje
Laita pizzajauhot, kuivahiiva, suola ja vesi kulhoon ja vaivaa yleiskoneella, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
Anna kohota huoneenlämmössä liinalla suojattuna 6–12 tuntia.
Jaa sitten taikina kahteen osaan ja pyöritä palloiksi.
Laita työlaudalle pizzajauhoja ja muotoile käsin painellen palloista pizzapohjat keskeltä reunalle päin.
Laita pizzalapiolle hieman jauhoja ja nosta pohja siihen.
Levitä pinnalle tomaattipyreetä tai punaista pestoa.
Laita päälle ilmakuivattua kinkkua ja puolitettuja kirsikka- tai miniluumutomaatteja siten, että tomaatit ovat pizzan keskiosassa.
Revi päälle mozzarellajuustoa ja paista kuumassa pizzauunissa usein käännellen muutama minuutti.
Ripottele pinnalle halutessasi kuivattua tai tuoretta basilikaa tai oreganoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti