Nopeat leivät arkeen ja juhlaan: Katin ihanat rapuleivät
Julkaistu
Herkullisilla täytteillä tarjoillut leivät ovat mainioita arjessa ja juhlassa. Nämä leivät valmistuvatkin vain muutamissa minuuteissa. Rapujen sijaan voit käyttää myös kypsää kanaa, kinkkua, kalaa tai kasviksia.
- Aktiivinen valmistusaika: 10min
- Kokonaisvalmistusaika: 10min
- Annosmäärä: 6 leipää
Ainekset
- 6 viipaletta kauraleipää tai muuta valitsemaasi leipää
- 200 g majoneesia
- 100 g creme fraichea
- ½-1 limen raastettu kuori
- 100 g valutettuja ravunpyrstöjä
- muutama varsi tilliä tai muuta yrttiä
- chilihiutaleita maun mukaan
Lisäksi
- 1 avokado
- 50 g valutettuja ravunpyrstöjä
- 50 g fetajuustoa tai salaattijuustoa
- 1 lime viipaleina
- chilihiutaleita
Valmistusohje
- Laita kauraleivät työlaudalle vieretysten.
- Laita kulhoon majoneesi, creme fraiche, hyvin pestyn limen raastettu kuori ja valutetut ravupyrstöt.
- Hienonna joukkoon tilli ja lisää chilihiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
- Jaa seos leipäviipaleille.
- Halkaise avokado ja poista siemen.
- Hienonna avokadoa hieman ja jaa hedelmäliha leipäviipaleiden päälle.
- Laita päälle myös valutettuja ravunpyrsöjä, murennettua feta- tai salaattijuustoa ja koristele limeviipaleella ja chilihiutaleilla.
- Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti