Paahdettu palsternakkakeitto
Paahdettu palsternakka antaa keitolle aivan omanlaisen maun. Voit käyttää myös porkkanaa, juuriselleriä ja juuripersiljaa tai näiden kaikkien sekoitusta. Lisää soseutusvaiheessa nestettä sen mukaan, kuinka sakeaa keitosta tahdot.
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 1 kg luomupalsternakkaa
- kiehuvaa vettä tarpeen mukaan
- 1-2 kasvisliemikuutiota
- 2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
- 100 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa
- (suolaa)
- (mustapippuria myllystä)
Valmistusohje
Paahdettu palasternakkakeitto valmistuu näin:
Kuori palsternakat tarvittaessa.
Leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi ja poista kannat.
Laita palsternakat uunipellille ja paahda 225 asteessa uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kypsiä.
Laita kypsät palsternakat tehosekoittimeen ja lisää kiehuvaa vettä ja soseuta, kunnes saat sopivan sakean keiton. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja sekoita.
Lisää kuohukerma tai ruokakerma ja sulatejuustoa ja sekoita.
Tarkista maku.
Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoa tuoreen leivän kanssa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti