Pekka Terävän perunagratiini
Keittiömestari Pekka Terävä neuvoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten valmistuvat parhaat pääsiäisruoat karitsasta. Lisäksi hän vinkkasi maukkaan lisukkeen karitsalle, perinteisen perunagratiinin.
Ainekset
- 800 g perunaa
- 50 g voita
- 4 dl kermaa
- 1 kpl valkosipulin kynsi
- timjamia, suolaa ja mustapippuria
- (Päälle: juustoraastetta)
Valmistusohje
Perunagratiini valmistuu näin:
Kuori perunat ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.
Kuullota siivutettuja perunoita kattilassa voissa. Lisää lisää valkosipulin kynsi, timjami, mausteet ja kerma. Kypsennä noin 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä.
Lado kaikki ainekset uunivuokaan, ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta ja kypsennä loppuun uunissa 225 asteessa, noin 10-15 minuuttia kunnes pinnassa kaunis ruskea väri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi