Persikkachutney
Julkaistu
Milloin viimeksi olet keittänyt herkullisen chutneyn? Hedelmäosastojen persikat valmistat upeaksi lisäkkeeksi, jota voit tarjota lihan, kanan tai vaikka juustojen seurana. Tämä sopii loppuvuoden syötäväksi lahjaksikin.
- Annosmäärä: 1 purkillinen
- Ruokavalio: Maidoton, Gluteeniton, Vegaaninen
Ainekset
- 1 pieni sipuli
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 1 mieto punainen chili
- 5 persikkaa
- 1 rkl inkiväärimurskaa
- 1 dl vettä
- ½ dl omenaviinietikkaa tai muuta vaaleaa viinietikkaa
- mustapippuria myllystä
- 1 ½ dl hillosokeria
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Halkaise chili ja poista siemenet, hienonna chili.
- Kuori persikat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Laita ainekset kasariin ja lisää joukkoon inkiväärimurska, vesi, omenaviinietikka ja mustapippuria myllystä. Kiehauta.
- Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen joukkoon.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä usein sekoitellen noin 10 minuuttia.
- Laita puhtaaseen kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti