Mainos

Pienet rapuleivokset

Tee rapujuhliin runsas satsi rapuleivoksia, ne ovat maukasta naposteltavaa itse rapujen lisäksi

noin 60 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
  • munaa voiteluun
  • unikonsiemeniä koristeeksi

Täyte

  • n. 200 g katkarapu- tai sitruunatuorejuustoa
  • n. 200 g katkarapuja
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunapippuria
  • n. 100 g ranskankermaa
  • n. 1 dl tuoretta tilliä

Valmistusohje

Taikinaksi mainio valinta on lehtevä lehtitaikina, mutta myös maistuva voitaikina tai mahdollisesti pakastimesta löytyvä torttutaikina sopivat tähän.

Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokaiseen hieman kohmeiseen taikinalevyyn 2 x 4 ruudukko. Voitele ne kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista voidellut levyt sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min kauniin keltaisiksi.

Anna pikkuneliöiden jäähtyä ennen täyttämistä.

Sekoita täytteen ainekset keskenään, mikäli katkaravut ovat vetisiä (pakaste), valuta niistä ylimääräiset nesteet pois. Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua halkaisemalla levyruudut terävällä veitsellä keskeltä halki ja laittamalla täytettä väliin. Koristele pienillä tillinoksilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!