Pikkusuolaiset hyrrät
Taikinalevyistä leivottavat hyrrät ovat mutkattomia pikkusuolaisia naposteltavia. Resepti onnistuu myös ympäri vuoden myytävistä lehtitaikinoista. Lehtitaikinan erohan on se, että se on valmiiksi ohuempaa kuin torttu- tai voitaikina.
30-40 kpl
- 1 pkt lehtitaikinalevyä tai lehtitaikinaa (tai torttu-, voitaikinaa)
Täyte
- noin 300 g kinkkua, savukalaa tms.
- 2-3 punaista paprikaa
- 200 g valkosipuli- tai pippurituorejuustoa
- (yrttimaustetta)
Valmistusohje
Ota taikina ajoissa sulamaan, levyt toisistaan irrallaan. Hienonna kinkku / kala ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon; voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä.
Kauli paketillinen isoa lehtitaikinalevyä kokoon n. 30 x 40 cm tai yhdistele pakastetaikinalevyistä nipistellen yhteen reunoistaan isompi levy. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin noin ½ tunniksi.
Leikkaa rullasta noin 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinssivuokiin.
Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 min kauniin värisiksi.
VINKKI: Sinihomejuuston ystävät voivat korvata täytteen juuston tai koko täytteen sinihomejuustolla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti