Pussimarinadi kanalle: Kätevä tapa broilerin marinoimiseen!
Marinoi lihat, kalat tai kanapalat jo kotona helposti muovipussissa ja pakkaa mukaan kätevästi kylmälaukkuun. Laita marinadipusseja kaksi päällekkäin, jotta marinadi ei varmasti sotke muita eväitä.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 4 broilerin paistileikettä
- ½ dl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kuivattua persiljaa
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 1 tl kuivattua sitruunamelissaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Laita kaksi pakastinpussia päällekkäin ja laita sitten broilerin paistileikkeet pakastepussiin.
Lisää joukkoon rypsi- tai oliiviöljy, hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikajauhe, persilja, rakuuna, sitruunamelissa ja suola.
Kääntele marinadi tasaiseksi pussissa, jotta kanat maustuvat kauttaaltaan.
Pakkaa pussi jääkaappiin tai kylmälaukkuun ja anna maustua mielellään muutama tunti tai yön yli.
Grillaa kuumassa grillissä molemmin puolin ja nauti esimerkiksi grillatun parsan tai muiden grillikasvisten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti