Savuporopasteijat
Julkaistu
Savuporopasteijat sopivat syksyn ja talven juhlahetkiin tai arjen herkutteluun. Reseptin loihti Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen.
Ainekset
- 1 pkt lehtitaikinalevyjä
- 1 pieni sipuli
- 300 g valmista riisipuuroa
- 50 g poron kylmäsavupaistia
- 1 kananmuna
- mustapippuria myllystä
- 1 dl juustoraastetta
- 2-3 rkl punaista pestoa
Valmistusohje
Savuporopasteijat valmistuvat näin:
- Ota lehtitaikinalevyt sulamaan noin puoli tuntia ennen paistamista.
- Kuori ja hienonna sipuli ja sekoita se riisipuuron joukkoon.
- Hienonna poron kylmäsavupaisti ja sekoita joukkoon. Riko sekaan kananmuna ja mausta mustapippurilla. Sekoita vielä juustoraaste ja punainen pesto.
- Kaulitse kutakin lehtitaikinalevyä hieman leveämmäksi ja jaa seosta levyn keskelle pitkittäin. Käännä tiukahkolle rullalle siten, että sauma jää alaspäin. Voitele kananmunalla.
- Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
- Tarjoa lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti