Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin
Julkaistu
Sitruuna-marenkileivokset sopivat kevään juhlahetkeen. Voit valmistaa kääretortun jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin siitä tulee entistä maukkaampi.
- Annosmäärä: 13 annosta
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
- 200–300 g lemon curdia
Marenki
- 3 kananmunanvalkuaista
- ¾ dl sokeria
Valmistusohje
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia ja kumoa leivinpaperille.
- Levitä pinnalle lemon curd ja kääri tiukalle rullalle.
- Laita kääretorttu jääkaappiin tarjoiluhetkeen asti.
- Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ennen tarjoilua ja laita leikkauspinta ylöspäin tarjoiluvadille.
- Valmista marenki: Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.
- Laita seos pursottimeen ja pursota seos kääretorttuviipaleiden päälle tai lusikoi runsaiksi keoiksi.
- Ota pinnalle väriä kaasupolttimolla.
- Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti