Talon lihapullat
Vanha hyvä konsti tehdä makoisia lihapullia on sekoittaa jauhelihaa hienoksi raastettua porkkanaa. Se tekee pyöryköistä meheviä ja hippusen makeita.
Neljälle
- 500 g sikanautajauhelihaa
- 1 muna
- 3 rkl korppujauhoa
- ½ dl kermaa
- 1 sipuli
- suolaa ja pippuria
- 2 pientää porkkanaa
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 tl kuivattua timjamia
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Pane korppujauho turpoamaan kermaan hetkeksi. Sekoita jauheliha ja muna. Raasta sipuli ja porkkanat hienoksi ja sekoita raasteet, korppujauhot ja mausteet jauhelihaan.
2. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Pyörittele pieniä lihapullia ja laita ne leivinpaperille. Paista lihapullat erissä hiljalleen voissa keskilämpöisellä pannulla. Ravistele pannua silloin tällöin, jotta lihapullat pysyvät pyöreinä.
3. Pidä valmistuvat lihapullat lämpiminä uunissa folion alla. Tarjoile mieluusti perunamuusin tai -paistoksen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti