Vegelasagne
Tämä on kevyt mutta herkullinen lasagne kaikille, jotka laskevat kaloreita. Tulet varmasti täyteen tästä ruoasta, sillä sitä voi syödä vaikka millä mitalla ilman, että paino nousee. Tarjoile valkokaalisalaatin kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Neljälle
- 12 lasagnelevyä (200 g)
- 250 g kokonaista, pakastettua pinaattia
- 2 ½ dl maitorahkaa
- 1 tl juustokuminaa (jeeraa)
- 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
- 1 iso keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl suola
- 1 maustemitta mustapippuria
- 1 tl oreganoa
- 8 dl kevytmaitoa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa jauhettua muskottia
- 2 dl kevyttä juustoraastetta gratinointiin (10%)
Valmistusohje
1. Täyte 1: Sulata pinaatti ja hienonna se karkeasti. Sekoita maitorahkan ja juustokuminan kanssa. Asettele kerros lasagnelevyjä uuninkestävän vuoan pohjalle. Levitä pinaattirahka päälle. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Täyte 2: Hienonna sipuli. Sekoita sipuli, tomaattimurska, puristettu valkosipuli, suola, mustapippuri ja oregano kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi. Asettele kerros lasagnelevyjä pinaattirahkan päälle ja levitä tomaattikastike levyjen päälle.
3. Béchamelkastike: Vatkaa vehnäjauhot tilkkaan maitoa tasaiseksi seokseksi. Vatkaa mukaan loput maidosta. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila liedeltä, lisää kananmuna, suola ja jauhettu muskotti. Asettele kerros lasagnelevyjä tomaattikastikkeen päälle. Kaada päälle béchamelkastike ja ripottele päällimmäiseksi juusto.
4. Paista uunin alatasolla n. 40-45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin