Jääkiekkoilijalta lähti näkö kesken ottelun – "Hitto, minähän olen sokea"

Ruotsalaiskiekkoilijalta lähti näkö kesken ottelun 1:16
Katso tilanne videolta.

Ruotsin jääkiekon SHL:ssä nähtiin kohahduttava tilanne lauantain avauskierroksella, kun Frölundan keskushyökkääjä Noah Hasa sai mailasta silmäänsä ja menetti väliaikaisesti näkönsä. 

Katso tilanne videolta.

 

 Frölunda voitti Leksandia vastaan pelatun ottelun 5-1. Pelottava tilanne sattui ottelun kolmannessa erässä. Leksandin Max Veronneaun mailan kärki osui tilanteessa 21-vuotiaan Hasan silmään. 

– Ensimmäinen ajatus oli, että hitto minähän olen sokea. Minulle tuli paniikki. Se oli epämukavinta, mitä olen kokenut elämäni ja urani aikana. Olin täysin shokissa. Kun tulin vaihtoon, niin puolet näöstä oli poissa. Aloin räpyttämään. Kun suljin oikean silmäni ja katsoin vain vasemmalla silmälläni, niin kaikki oli valkoista, Hasa kertoi Göteborgs-Postenille.

Hasa joutui jättämään kaukalon hoitotoimenpiteitä varten. 

– Kymmenen minuuttia myöhemmin tuli hitaasti mutta varmasti pieniä pikseleitä näkyviin. Hetken päästä näkö palasi, mutta se oli erittäin sumeaa, Hasa sanoi.

Hasa lähetettiin samana iltana suoraan silmälääkärin tutkimuksiin. Useamman käynnin jälkeen tuli tieto, että silmä tulee palautumaan täyteen kuntoon. Hän joutuu kuitenkin toistaiseksi olemaan sivuissa harjoituksista ja pitää sidettä silmällään sekä aurinkolaseja valoherkkyyden takia. Hän sivussa vähintään tämän viikon ajan.

Ruotsin nuorten maajoukkueissakin esiintynyt Hasa teki viime kaudella läpimurtonsa pääsarjassa pelattuaan 52 runkosarjaottelua tehopistein 4+5=9. Pudotuspelejä kertyi 14 ja tehot 1+1=2. Frölundan kausi päättyi välieriin, joissa Skellefteå oli parempi voitoin 4-3.

Lue myös:

    Uusimmat